Search
Search
Review Hotel | Tamu Hotel & Suites

Review Hotel | Tamu Hotel & Suites

Staycation di KL

TAMU Hotel & Suites ๐Ÿซถ

Date : 9/10 – 10/10/2022 (baru sempat menulis ๐Ÿ™)

Duration : 2D1N

Rate : RM210 include breakfast for 2 orang

(Special Booking)

Bilik Biasa, View Kampung Baru

๐ŸŽˆCheck in : ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

TerrrrSampai awal. Bilik tak ready lagi. Boleh letak beg dulu dekat lobby, ada bilik disediakan.

Mudah dan cepat. Staff explain about breakfast, pool dan etc. Tak sampai 10 minit semua setel!

๐ŸŽˆBilik : ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Level 23.

Kampung Baru View..

Bilik lampu toilet Dimm, even dah max adjust, mungkin ikut tema hotel yang ala ala klasik kot ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

๐ŸŽˆKebersihan : ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ tip top.

๐ŸŽˆPool: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Pool Tingkat 14.

Ada view KLCC and KL Tower.

Towel disediakan.

Ada pool kanak2 jugak.

Ruang besar.

7am – 7pm sahaja.

Malam boleh lepak untuk tangkap2 gambar and menikmat view.

Cuma area Pool agak gelap laa.

Kalau pakai IP14 mungkin nice kot amik gambor. Kita Android je, jenuh adjust brightness ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

๐ŸŽˆBreakfast : ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Tempat luas.

Sangat banyak pilihan makanan. Macam macam ada. Dari nasi, mee, roti, cake, eh macam macam lahh.

Ada nasi kerabu siap untuk breakfast, terkejut kitaaa ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿ‘

Ada Sky Lounge tingkat 40, ada restaurant kat situ.

Masa pergi tu, tutup pulakkk ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Overall, tempat ni sesuai untuk yang nak staycation di dalam bandar. Jalan kaki satu saat terus sampai Kampung Baru. Terutamanya yang nak rasa makanan-makanan viral Kampung Baru seperti Suraya, Nasi Lemak, Kunafa, Warung Che Senah, HR western. Eh macam macam lahh. ๐Ÿฅณ

Remarks : Hotel ni ada service apartment, untuk family yang ramai, better ambik yang tu kot, luas dan nyenyak tido (info dari staff masa borak2 check in)

Sumber : Zila Ila

#TamuHotelandSuites #KualaLumpur

CutiMana