Search
Search
Review Hotel | Pelangi Beach Resort

Review Hotel | Pelangi Beach Resort

Percutian pertama tahun 2022.
Hotel pertama di Langkawi. Kali ni nak review hotel di Chenang yang dah lama nak pi dan rasanya 2 kali cancel sebab PKP

πŸ›–Pelangi Beach Resort & Spa Langkawi
-Hotel 5⭐️
-Check in 14 jan 2022
-Kedudukan yang amat stategic di Pantai Chenang
-Beli dengan ejen Safar Trips package 3 hari 2 malam ( 1malam Hotel Pelangi, 1 malam Hotel Danna + kereta sewa self drive 48 jam RM1198)
-Dah tengok harga kat Agoda rasa mcm berbaloi dan lagi murah sebab tu grab waktu dia buat promo πŸ˜‚
-Check in dia suruh duduk kat kerusi ja, tak perlu nak pergi kaunter beratur, dia bagi welcome drink dan penerangan map hotel, tak sampai 5 min bilik dah ready
-Masa tu check in pukul 4pm
-Pergi bilik naik buggy sebab hotel ni jenis rumah tradisonal melayu kayu, satu rumah ada 4 bilik, 2 bilik bawah dan 2 bilik atas
-Staff sangat friendly dan membantu excellent attitude

πŸ›–Bilik
-Jenis bilik garden terrace, 2 single beds
-Keluasan besar 47m2
-Kebersihan 10/10
-Bilik air sekali dengan wardrobe dan besar, tapi tak ada bathtub
-Ada balkoni boleh layan view dan mengopi

πŸ›–Kemudahan
-Parking luas dan dekat ja dengan lobby
-Swimming pool ada 2 tempat sebab hotel ni memang luas sangat kalau dia buat satu pool ja jenuh la penuh.
-Pool dia 1.4m dan ada pool kanak2 beserta water themapark. Pool pun luas dan puas la nak mandi dari 8am-8pm dan tak ketat sangat dari pemakaian, boleh pakai t shirt.
-Berdekatan dengan pantai, sunset sini memang stunning
-Boleh buat activity pantai jet ski, parasiling dll
-Dekat ja gan kedai2 di Chenang so malam boleh jalan kaki pergi dinner, shopping

πŸ›–Breakfast
-Ada 2 tempat breakfast dan boleh pilih satu ja, satu western foods dan satu lagi asian foods
-Kami pilih western foods
-Choices tak banyak dan rasa so so ja. Restoran western ada view meghadap pantai, restoran asian mengadap pool.

πŸ›–Value for money
-Yes and recomended untuk semua jenis percutian family, honeymoon or kawan2

Penulis:Β Naseer Othman
Sumber:Β Group Hotel Review Malaysia

CutiMana